Перевозячи продукти в салоні транспортного засобу в спеку помічаєш, що продукти, які транспортуються починають псуватися набагато швидше. Звичайно, якщо шлях, який вам потрібно подолати, не займає багато часу, то проблем виникнути не повинно, але що робити у випадку, якщо намічається тривала поїздка? У цій статті ми розберемо способи, які забезпечують збереження їжі в спеку, а також методи безпечного переміщення продуктів у зимовий час.
Що може запропонувати ваш особистий транспортний засіб?
Для перевезення продуктів в спекотний час, можна придбати спеціальний холодильник, але що можна зробити ще? В наш час багато машин мають опцію охолодження, найчастіше це стосується лише бардачку, оскільки можна провести туди шланг від кондиціонера. Такий спосіб може підійти лише для охолодження, але ніяк не для заморожування. Якщо ви все-таки надумаєте витратитись на подібний шланг, то найчастіше можна знайти щось подібне із пластику.
Контейнер
Ще один варіант для збереження прохолодного режиму для продуктів — це використання ізотермічних контейнерів. Такі контейнери служать для збереження продуктів, що швидко псуються, мають можливість підтримувати певну температуру всередині що і допомагає зберегти харчі в потрібному вигляді не дає їм зіпсуватись. Для підтримки стану холоду всередині можна використовувати пластикові блоки, так звані “акумулятори холоду”. Такий варіант послужить набагато довше, ніж силіконові варіанти, що мають невеликий діапазон температур – від нуля до двох градусів. Ці варіанти відмінно підходять для недовгих поїздок, тоді як для чогось тривалішого слід задуматися про холодильний агрегат.
Холодильник для перевезення їжі
Такі холодильники можна поділити на кілька типів. Є компресорні, абсорбційні та термоелектричні. За співвідношенням ціни та якості найкраще брати термоелектричний холодильник, де є пластини по яких проходить струм, що дозволяє цим пластинам охолоджуватися надалі. До того ж у холодну погоду при зміні режиму ці ж пластини можуть нагріватися електричним струмом, що стане при нагоді.